Sälja båt

Har du bestämt dig för att sälja din båt? Då är du kommit rätt!

Eriksson Marine Scandinavia säljer flest begagnade motorbåtar i Sverige.

Varför väljer så många båtköpare att köpa från just oss, och varför ska just vi få förtroendet att sälja Din båt? Svaret är enkelt:

Vi exponerar din båt på Sveriges mest välbesökta och största försäljningsbrygga samt har Sveriges bästa erbjudanden och köptrygghet för en båtköpare. Då får Du som säljare maximalt betalt för Din båt.

Se filmen så förstår du varför:

Så här går det till, steg för steg i textform:

Första kontakt – information om båten

Vad kul att du kontaktat oss! I vårat första samtal kan vi berätta mer om vilka vi är och vårt arbetssätt. Det är alltid bra om du är lite förberedd och kan förse oss med följande information om din båt: tillverkare, modell, motor och årsmodell. Vet du även gångtimmar, hur motorn är servad och vilken utrustning som sitter i kommer vi kunna precisera relevant marknadsvärde mer exakt.

Värdering – vi kan begagnatmarknaden

Vi säljer flest begagnade motorbåtar i Sverige och sitter bokstavligen mitt i marknaden. Vi har alltid den bästa och mest uppdaterade prisstatistiken för just din båt – då menar vi avslutspriser, dvs vad båtar faktiskt har sålts för, till skillnad från priserna på Blocket som oftast avspeglar säljarens önskan/förväntan.

Tillsammans resonerar vi kring prisbild och vad du önskar få ut av affären. Vill du säkerställa att du får maximalt betalt så jobbar vi för det, ser du hellre att affären går snabbt och smidigt så kan vi alltid köpa båten direkt av dig. Vilken väg du väljer är helt upp till dig, vi jobbar för att du ska bli så nöjd som möjligt!

När vi är överens upprättar vi ett förmedlingsavtal där vi får ett mandat att sälja båten för din räkning. Våra avtal är raka och tydliga utan någon finstil text. Hos oss får du inga obehagliga överraskningar!

Båten kommer till vår brygga – lämna själv eller låt oss hämta

När båten kommit till vår brygga i Pampas marina så provkör vi den, vår mekaniker går igenom motor och drivlina och vi kontrollerar även båtens övriga utrustning och funktioner. Vi kommer därefter med förslag på eventuella värdehöjande åtgärder, vilket kan vara alltifrån att fixa småfel till rekond. En fullt fungerande båt som är ren och fin säljs alltid snabbare och till ett högre pris än en båt som inte får någon kärlek inför försäljning. Jämför med bilar i en bilhall!

Har du ont om tid så kan vi självklart hämta båten vid din brygga, vi kan köra både sjövägen eller på land med bil och trailer.

Försäljning – marknadsföring, exponering och visningar

Givetvis sköter vi alla delar relaterade till försäljningen. Vi tar fina bilder, lägger ut annonser där köparna finns, sammanställer all relevant information och sköter all kontakt med alla spekulanter. Viktigast för dig som säljare är att vi visar din båt vid vår brygga som är öppen 7 dagar i veckan. Vi har Sveriges mest välbesökta försäljningsbrygga för begagnade motorbåtar, ingen annanstans kommer din båt visas för lika många potentiella köpare!

Ett stort mervärde för dig är att vi byter in en köpares nuvarande båt, vilket är helt avgörande om du har en lite större båt. De allra flesta som köper en stor båt är redan båtägare maximal-bonus.com och vill inte stå med två båtar. Säger man då nej till inbyten, vilket många mäklare gör, tappar man den stora merparten av de potentiella köparna.

Vi når en betydligt större marknad än vad som finns på de traditionella annonssajterna. Vår målsättning är solklar, erbjuda dig som säljare flest potentiella köpare = bäst betalt!

Avslut – pengarna på kontot

Vi stänger affären genom att skriva köpeavtal och tar in betalning före båten levereras till den nya ägaren. Vid behov hjälper vi köparen med finansiering av båten. Oavsett hur en köpare vill lägga upp affären så har du alltid pengarna på kontot inom 10 dagar från att båten är levererad.

Är du intresserad? Ring oss på 08-730 50 20 så berättar vi mer!

Välkommen som kund hos Eriksson Marine Scandinavia du också!